Behind the scenes
LÅT GAMMALT BLI NYTT är en kampanj för att få fler att återvinna mer. Magnus Carlson, Titiyo och Ebbot är tre artister som genom att återvinna varsin av sina egna tidigare låtar hjälper till att sätta fokus på återvinningsfrågan. Här ovan hittar du en behind the scenes-film från musikvideoinspelningen av ”the Burden”, där regissören Tomas Skoging berättar om inspelningen av Magnus Carlsons återvunna hitlåt.

De tre artisterna har alla ett starkt engagemang för miljö och återvinning. I oktober 2017 släpptes Magnus Carlsons återvunna ”the Burden” i samarbete med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, som nummer tre efter Titiyos nya version av ”Talking to the man in the moon” våren 2016 och Ebbots nyinspelning av ”the Passover” hösten 2016, som var först ut i kampanjen.

– Vi ser att goda förebilder engagerar och får fler att faktiskt sortera och gå till återvinningen, säger Annica Dahlberg på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Engagerade artister – och mycket mer

Artisterna som återvinner sina egna låtar är en del av en större informationskampanj från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, med syfte att öka hushållens återvinning och nå regeringens höjda återvinningsmål som gäller från år 2020.

– Vi vill få människor att lägga alla förpackningar och tidningar i återvinningen i stället för i soppåsen, säger Annica Dahlberg.

Kampanjen innehåller klara besked om hur förpackningar ska källsorteras, inspirerande förvaringslösningar för hemmet och fakta om vad som händer med de insamlade förpackningarna, tidningarna och det återvunna materialet. Allt kampanjinnehåll finns samlat på den här sajten, men distribueras också med hjälp av bland annat producenter, kommuner och fastighetsägare i deras egna kanaler. Tillsammans hjälps vi åt att öka återvinningen.

Inspelningsteamet: Åsa Persson-Kjellgren, Billy Söderin, Klas Björkhagen, Lisa Eklöf, Christian “Kricke” Norman, Olle Kirchmeier, Tomas Skoging, Magnus Carlson.

Om kampanjen