Låt dina förpackningar och tidningar få nytt liv

Papper kan återvinnas upp till sju gånger utan att kvaliteten försämras. Glasflaskor, konservburkar och kaviartuber kan faktiskt återvinnas hur många gånger som helst. Tänk så fantastiskt att gamla förpackningar och tidningar kan användas igen och igen och igen och igen. Och igen!

PLASTFÖRPACKNINGAR blir till exempel krukor, avloppsrör, utegolv, stövlar och flipflop-skor. Du kan alltså gå runt med gamla brödpåsar på fötterna utan att veta om det.

PAPPERSFÖRPACKNINGAR blir nya pappersförpackningar. Men ett mjölkpaket eller en sockerpåse kan till exempel bli cornflakes- eller vällingpaket i sitt nästa liv.

METALLFÖRPACKNINGAR, som konservburkar och kaviartuber, blir till motordelar och armeringsjärn, som bland annat används till broar. Inget är för litet för att återvinnas, minsta kapsyl gör nytta.

GLASFÖRPACKNINGAR blir till nya glasflaskor och burkar, men även glasull, som används för att isolera hus. Det är viktigt att inte lämna andra produkter av glas än just förpackningar i glasåtervinningen. Dricksglas och fönsterglas smälter inte vid samma temperatur som förpackningsglas, vilket om de blandas leder till att mindre kan återvinnas till nytt material.

TIDNINGAR blir till nya tidningar, men även toalett- och hushållspapper.

Låt dina förpackningar och tidningar få nytt liv
sv

Serverunderhåll

Torsdagen den 22 mars kommer vi mellan klockan 15:00-22:00 ha ett planerat serverunderhåll. Under denna tidsperiod kommer vår webbplats att ligga nere. Vi ber om överseende för de olägenheter som detta kan innebära för användare av webbplatsen.

För entreprenörer: Serverunderhållet påverkar även vår logistikportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

För kunder: Serverunderhållet påverkar även vår kundportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.